Crytek: 'Minder gratis demo's in de toekomst' | Gamer.nl

Crytek: 'Minder gratis demo's in de toekomst' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel er voor de originele Crysis een demo van de singleplayer beschikbaar werd gemaakt, is het nog onzeker of voor de opvolger hetzelfde geldt. "Het is iets waar we over na moeten denken," zegt Yerli, "we hebben nog niet echt een besluit genomen."

Minder gratis demo's

Yerli denkt dat er in de toekomst minder gratis demo's worden uitgebracht, omdat het steeds duurder wordt om ze te ontwikkelen. Hij noemt de recent aangekondigde plannen van Electronic Arts om korte demo's tegen betaling aan te bieden "intere ant". Ook denkt het hoofd van Crytek dat deze plannen nog niet voldoende zijn uitgelegd. "Ik begrijp waarom mensen denken dat Electronic Arts de consumenten geld afhandig wil maken, maar ze proberen slechts hun investeringen terug te krijgen", aldus Yerli. Hij denkt dan ook dat games er op lange termijn profijt van hebben.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou