Crytek komt met cloud-gaming-platform Gface | Gamer.nl

Crytek komt met cloud-gaming-platform Gface | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De dienst wordt momenteel getest in een gesloten bèta; geïntere eerde gamers kunnen zich hiervoor aanmelden via Gface.com. Op die site wordt ook uitleg gegeven over de dienst. Gface maakt het mogelijk om verschillende games, waaronder Cryteks gratis multiplayer-shooter Warface, in een browser te spelen. Om samen met een vriend te spelen kunnen spelers hem of haar met hun muis vanuit een vriendenlijstje naar de game slepen.

Gface zal naast hardcore games ook ondersteuning bieden voor casual games. Bovendien willen de makers de dienst ook naar andere platformen dan de PC brengen: "Wij zien kansen waar anderen beperkingen zien: omdat Gface draait in je browser en is ontworpen voor live plezier op verschillende platformen, is het onafhankelijk van hardware en besturing ystemen en dus kun je spelen met iedereen, wanneer je wilt en waar je wilt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou