'Crytek Budapest verlegt focus van Xbox 360 naar iPad' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Avni Yerli, Cryteks mede-oprichter en managing director van het hoofdkantoor in Frankfurt, bevestigt dat het kantoor in Budapest een nieuwe weg inslaat en een nieuwe focus krijgt. Yerli gaat echter niet in op de details van de koerswijziging. Volgens Gamasutra's bron wordt de afdeling voor tablet-ontwikkeling volledig naar Budapest verhuisd.

De oorzaak zou zijn dat Microsoft Game Studios, de uitgever van Codename: Kingdoms, "opeens heeft besloten" dat Crytek de ontwikkeling van de game moest overhevelen naar Frankfurt. Het team in Budapest zou daarbij verkleind worden van tachtig naar dertig tot vijfendertig werknemers; negen medewerkers zouden al zijn ontslagen.

Codename: Kingdoms

Gamasutra's tipgever zegt bovendien dat Codename: Kingdoms een game voor Kinect wordt. Het spel werd vorig jaar tijdens de E3-beurs aangekondigd als een actiegame exclusief voor Xbox 360. Over Kinect-ondersteuning werd toen niet gesproken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou