Crystal Dynamics: 'Tomb Raider gaat niet op Uncharted lijken' | Gamer.nl

Crystal Dynamics: 'Tomb Raider gaat niet op Uncharted lijken' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het zijn natuurlijk beiden actie-adventure games, dus het is logisch dat er wordt vergeleken", geeft Gallagher toe. "Daar kunnen we niet omheen. En er zijn een aantal elementen die de Uncharted-reeks van de Tomb Raider-serie heeft geleend. Dus er zullen overeenkomsten zijn. Maar ik denk dat wanneer we de complete game tonen, wanneer je het zelf van begin tot einde kunt ervaren, je veel verschillen gaat zien."

"Het zijn net twee blockbusterfilms. Twee grote actiefilms met twee verschillende hoofdrolspelers en een andere sfeer en verhaal. De sfeer in onze game is echt anders, net als het verhaal en de protagonist. Lara gaat anders met spullen in haar omgeving om, en de structuur van de game is ook anders. We hebben wat grotere gebieden, die we nog niet compleet hebben laten zien. Dat wordt een groot verschil. Net als de mogelijkheid plekken die je eerder hebt bezocht, opnieuw te bezoeken, en de mogelijkheden op het eiland, zoals het jagen op dieren."

Tomb Raider verschijnt op 5 maart 2013 op Xbox 360, PlayStation 3 en PC.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou