Controllerprobleem Switch ligt aan wifi en aquaria | Gamer.nl

Controllerprobleem Switch ligt aan wifi en aquaria | Gamer.nl

Nintendo raadt Switch-gebruikers met een haperende Joy-Con-controller aan storing te vermijden van onder meer routers, printers en aquaria.

De Nintendo Switch verscheen vrijdag en ondanks een update klagen gebruikers nog steeds over verbindingsproblemen met vooral de linker Joy-Con. Als de controllerhelften van de Nintendo Switch worden losgeschoven, gaat de verbinding via bluetooth verder.

​Wanneer de verbinding echter hapert komt het signaal niet goed door en blijft een personage in een game bijvoorbeeld onbedoeld één kant op lopen. Nintendo adviseert gebruikers met dergelijke problemen om 'storingsbronnen' zoveel mogelijk te vermijden.

Zo raadt Nintendo aan de spelcomputer niet te plaatsen achter een tv, vlakbij een aquarium, in of onder een metalen voorwerp of achter een grote hoeveelheid snoeren. Ook adviseert het bedrijf om minstens een meter ruimte tu en de Switch en draadloze apparaten als wifi-routers, draadloze printers, koptelefoons en laptops te bewaren.

Een andere klacht die gebruikers hebben is dat savefiles vast zitten op de console zelf. Spelers kunnen hun savegame niet op een MicroSD-kaart zetten en naar een andere console verplaatsen. Naar het schijnt komt er later wel een optie beschikbaar om savegames naar de cloud te uploaden.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou