Hoewel je er steeds minder mensen over hoort klagen is het wel een feit dat de originele Xbox controller een stuk groter is dan die van de Gamecube en PS2. Nou kun je dit als een pluspunt ervaren, maar als je kleine handen hebt wil het nog wel een wat problemen opleveren. Ook heeft de originele controller een wat vreemde buttonlay-out die niet zo geschikt is voor buttonsmash games als Dead or Alive 3.

Microsoft zag dit probleem en kwam daarom met de controller S. Maar zoals gewoonlijk kwam hij eerst uit in Amerika en zou hij pas later naar Europa komen. En nu is dat laatste dus helemaal van de baan, je hoort het goed de controller S komt niet naar Europa. Flink balen dus voor degene die niet tevreden zijn met de originele controller en die hun heil zochten in deze nieuwe variant. Hieronder hetgeen wat Xboxworld.nl erover te vertellen had.Volgens Microsoft's research in Europa is gebleken dat Europeanen over het algemeen tevreden zijn met de standaardcontroller uit de fabriek. Ook zegt Microsoft dat als er op een gegeven moment een explosieve groei is van vraag naar de Controller S, dat Microsoft dan zeker zal overwegen om de Controller S hier ook op de markt te brengen. Weer blijkt dat Europa weer achter de feitan aan moet lopen.

Ons is in ieder geval hier niks over gevraagd en het is duidelijk dat wij graag de Controller S hier op de markt willen zien. Een grove fout van Microsoft? De controller S is een stuk kleiner dan zijn grote broer

Een flinke domper dus voor verschillende mensen die de controller S nu alleen nog maar via de import kunnen verkrijgen en dat brengt natuurlijk weer extra kosten met zich mee. Het is dan ook te hopen dat Microsoft alsnog terugkomt op deze beslissing en de controller S toch naar Europa zal brengen.