Vorig jaar verklaarde een medewerker van Pyro Studios tegenover Gamer.nl al dat de studio na het afronden van de filmgame Planet 51 bezig zou gaan met twee nieuwe projecten, waarvan één Commandos 4 zou zijn. Nadat dit door verschillende media werd opgepikt, ontkende Pyro Studios echter dat er iets dergelijks gezegd was en dat de game in ontwikkeling was.

Toentertijd gaf Pyro Studios aan dat de overstap naar een first person shooter met Commandos: Strike Force, de laatste Commandos-titel, een slechte keuze was. De nieuwste Commandos zou weer een ‘ouderwetse’ real time strategy-game moeten worden.

Cops

Naast de vermelding van Commandos 4 meldt de game designer ook dat hij momenteel meewerkt aan de projecten Gifted en Cops. De laatstgenoemde titel is al een flinke tijd geannuleerd (eind 2008), een jaar later lekten beelden uit van het project. Rondom het project Gifted is veel minder bekend; los van het bestaan en een niet-bijgewerkte website van een freelance 3D-artiest, valt er weinig omtrent de titel te ontdekken.