Stem van EVA in Command and Conquer opnieuw opgenomen

Stem van EVA in Command and Conquer opnieuw opgenomen

Nadat de originele audiobestanden verdwenen bleken te zijn heeft ontwikkelaar Petroglyph stemactrice Kia Huntzinger opnieuw ingehuurd om de stem van EVA op te nemen voor de remaster van Command & Conquer.

De A.I. EVA deelde mededelingen met de speler tijdens het spelen, bijvoorbeeld wanneer een vijand dichtbij was of als er niet genoeg middelen waren. Spelers die bekend zijn met het origineel herinneren zich waarschijnlijk de stem van Huntzinger. Vijfentwintig jaar nadat het origineel is opgenomen, keert zij nog één keer terug naar de opnamestudio. EA meldt in een blogpost dat het veel meer werk is om de audio uit de game op te schonen, en dat het veel handiger was op Huntzinger nogmaals te vragen om EVA tot leven te brengen.

In een video van EA die via YouTube heeft gedeeld, worden de originele uitspraken vergeleken met de nieuwe, en het klinkt bijna identiek, op de verbetering van de audiokwaliteit na. Via de blogpost bedankt Jim Vesella, medewerker bij EA, de fans voor hun feedback na de gameplay-teaser en wordt er gemeld dat ze hard bezig zijn met het verwerken van deze feedback.

In de blogpost wordt ook gesproken over de stemacteur van de Red Alert omroeper, Martin Alper. Alper is een aantal jaar geleden overleden. Er wordt in dit geval dus voor gekozen om opgepoetste audio uit de originele game te gebruiken.

Commander & Conquer Remastered komt volgend jaar uit. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kia Huntzinger mag wat mij betreft meer dingen inspreken voor coole audiofragmenten

0

Mooi bericht op zich wel, toont wel aan dat ze er moeite voor willen doen. Dit wordt duidelijk geen haastige poetsbeurt.

0

Aanbevolen voor jou