Colin McRae: Dirt 3 bevat een open wereld | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel details vooralsnog ontbreken, betekent dit waarschijnlijk dat de game een open wereld bevat waar spelers vrij kunnen rondscheuren en stunten. Dirt 3 heeft volgens de nieuwste editie van Edge Magazine ook "sneeuw en ijs, dynamische weereffecten, Youtube-uploads, woeste ritten en epische banen, splitscreen-ondersteuning, party-modi [...] en meer echte sponsoren en sterren dan ooit." Matt Horsman, hoofd gamedesign van het spel, noemt het "het grootste rallyspel dat ooit is gemaakt."

Het spel bevat een carrièremodus, waarbij je start als een beginnende racecoureur die in auto's uit de jaren negentig rijdt. Deze modus legt de nadruk op het werken en racen als een team. Ook kent het spel weer verschillende party-modi, zoals Transporter, Goldrush, Outbreak en Cat 'n' Mouse. Punten worden niet alleen gewonnen door races te winnen, ook bevat Colin MCRae: Dirt 3 bevat een combosysteem dat analyseert hoe dicht de auto tegen obstakels aanzit en op basis daarvan een score berekent.

De game heeft het een mix van moderne en kla ieke auto's, waaronder super buggy's en RAID-trucks in het spel. De voertuigen zijn volgens Edge Magazine gedetailleerder dan ooit. Races vinden plaats op honderd verschillende parkoersen, waarbij onder meer Noorwegen, Aspen, Monte Carlo en Afrika worden bezocht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou