Codemasters verliest rechten Archlord en sluit servers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Codemaster stopt met de ondersteuning omdat het contract met het Koreaanse Webzen, die de publicatierechten op Archlord bezit, afloopt. De bedrijven hebben geen overeenstemming bereikt om het contract te vernieuwen.

Vanaf 3 oktober zal Webzen in Amerika en Europa eigen servers voor Archlord opzetten. Alle personages die spelers gemaakt hebben, worden door Codemasters aan Webzen overgedragen. Zo meldt de uitgever op een webpagina over de overdracht.

Gratis

Toen Archlord uitkwam in 2006, werd het matig door de pers ontvangen. Om de game te spelen moesten gamers aanvankelijk, net als bij World of Warcraft, een abonnement aangaan. Binnen een jaar werd van Archlord echter een gratis game gemaakt.

Archlord verschilt van andere MMORPG's omdat iedere speler de leider van de spelwereld kan worden. Een speler kan maximaal vier weken de Archlord zijn, maar kan eerder van de troon worden gestoten door andere spelers.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou