Codemasters verlegt focus verder naar racegames | Gamer.nl

Codemasters verlegt focus verder naar racegames | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We hebben de reputatie dat we de beste racegames maken, behouden. En het maken van de beste racegames is vanaf nu ons sterkste focuspunt voor de toekomst", vertelt Eddy. "Binnen het racegenre zijn we de tweede in Europa en dat is niet goed genoeg. We willen racegames naar meerdere platformen en genres brengen. Zodat spelers altijd, overal en op elk apparaat kunnen gamen. Racen zit in ons DNA, het is onze afkomst, het is onze specialisatie en het is onze absolute focus in de toekomst."

Of dit ook betekent dat Codemasters helemaal stopt met actiegames - vorig jaar heeft de uitgever de shooters Operation Flashpoint: Red River en Bodycount uitgebracht - is niet duidelijk. De eerste game die Codemasters onder zijn Codemasters Racing-label uitbrengt is Dirt Showdown op 25 mei.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou