Codemasters heft multiplayerbeveiliging Dirt 3 niet op | Gamer.nl

Codemasters heft multiplayerbeveiliging Dirt 3 niet op | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dirt 3 maakt gebruik van de zogenaamde VIP pa . Deze code moet worden ingevoerd in de PlayStation Store om toegang te krijgen tot de online functies van Dirt 3. De PlayStation Store is echter nog niet beschikbaar, waardoor het niet mogelijk is om de code in te wi elen en dus ook niet om online te spelen.

Mortal Kombat had te maken met een vergelijkbaar probleem, maar ontwikkelaar NetherRealms kon de beveiliging tijdelijk uitschakelen, waardoor mensen hun code niet hoefden in te wi elen om online te gamen. Volgens Codemasters is deze oplo ing bij Dirt 3 echter niet te realiseren.

In theorie is het systeem middels een patch op te heffen, maar omdat de beveiliging diep in de game verankerd zit, zou het ontwikkelen van de patch veel tijd vergen. Daarna moet de patch nog worden goedgekeurd door Sony en "dit zou daardoor een langer proces zijn dan wachten op Sony tot de PlayStation Store weer online is". Sony verwacht dat de PlayStation Store voor het einde van de maand weer beschikbaar is, maar noemt nog geen exacte datum.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou