Codemasters' Dirt Rally mogelijk ook naar consoles | Gamer.nl

Codemasters' Dirt Rally mogelijk ook naar consoles | Gamer.nl

Lead designer Paul Coleman wil graag een consoleversie van de racegame. Dit liet hij weten in een interview met Red Bull.

"Ik wil uiteindelijk dat mensen, die in consoles geïnvesteerd hebben in plaats van pc's, de game ook kunnen ervaren", zegt Coleman. De ervaring die Codemasters zelf opdoet bij de ontwikkeling van de pc-versie en de feedback van spelers, nemen ze mee voor de consoleversie.

Hij spreekt in het interview ook over hun nieuw ontworpen physics engine en dat ze hulp krijgen van experts om de besturing en het gedrag van de raceauto's en het racen zelf zo realistisch mogelijk te maken.

Momenteel zitten er 17 auto's in de game, waaronder de Stratos, de oude Mini, Ford Escorts, Peugeot 205 en de Lancia Deltas, en er zijn 36 verschillende maps om op te racen. Coleman geeft aan dat de level designers en art teams van Dirt Rally op pad werden gestuurd naar de daadwerkelijke racebanen in hun volledigheid na te maken, tot in het detail van kuiltjes en modderpoelen. "We keken naar de reden waarom die banen zo geweldig zijn om op te racen. 99,99% van de tijd is dat omdat ze niet bedoeld waren om op te racen, en dat is waar de uitdaging ligt", aldus Coleman.

Dirt Rally is momenteel verkrijgbaar op Steam Early Acce voor 29,99 euro. Lees de Gamer.nl-preview voor meer informatie (en meningen) over de game.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou