Cloud saves op Xbox 360 zijn binnenkort gratis

Cloud saves op Xbox 360 zijn binnenkort gratis

Cloud saves op de Xbox 360 worden binnenkort geheel gratis voor gebruikers van de console.

Cloud saves zitten op dit moment achter een betaalmuur in de vorm van een Xbox Live Gold-abonnement. Op die manier is het straks voor iedereen op Xbox Series X of Series S mogelijk om hun oude saves van Xbox 360-games binnen te halen.

Dit is logischerwijs gedaan door Microsoft omdat backward compatibility een belangrijk element is van de Xbox Series X en S-ervaring. In een uitgebreid artikel vertelt Microsoft meer over hoe backward compatibility op Xbox Series X en S werkt.

Spelers kunnen straks hun Xbox One- en ondersteunde Xbox 360- en Xbox-games afspelen op de Xbox Series X en S. Wanneer men ooit het spel heeft gedownload, wordt het automatisch getoond op de console. Bij een fysieke disk kan men deze simpelweg in de Xbox Series X schuiven. De Series S heeft geen disk drive.

Daarbij laat Microsoft weten dat een AI-tool er voor zorgt dat oude games HDR-ondersteuning krijgen. Zo ontvangen spellen als Blinx: The Time Sweeper en Fuzion Frenzy Auto HDR, wat voor verbeterde graphics moet zorgen. Zoals eerder gemeld wordt de resolutie van veel games ook omhoog geschroefd, tot wel 4K. Ook framerates kunnen verbeterd worden.

De Xbox Series X en Series S zijn vanaf 10 november verkrijgbaar.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Weet iemand al of 360 spellen die op xbox one niet backward compatible zijn dat mogelijk wel worden op de series X?

0

Aanbevolen voor jou