Square Enix gaat meer doen met cloud-gaming

Square Enix gaat meer doen met cloud-gaming

In een href="https://www.hd.square-enix.com/eng/news/2020/html/a_new_years_letter_from_the_president.html"><b>nieuwjaarsbrief</b> </a>laat de directeur van Square Enix, Yosuke Matsuda, onder andere weten dat het bedrijf van plan is om games te creëren met mogelijkheden die alleen beschikbaar zijn door het gebruik van cloudstreaming-diensten zoals xCloud.

Yosuke Matsuda zegt het volgende over cloudstreaming, “Vanuit een perspectief van game-ontwikkeling, zullen we ernaar streven om game-ervaringen te creëren die alleen mogelijk zijn in de cloud, wat betekent het ontwikkelen van cloud-native of cloud-centric games.” Matsuda zegt verder dat innovatie nodig is om ervoor te zorgen dat cloudstreaming door velen wordt gebruikt. Niet alleen met betrekking tot de distributie van games, cloudstreaming zorgt ervoor dat een console niet nodig is, maar ook met betrekking tot de game-ervaringen van spelers.

Hiermee bedoelt Matsuda het integreren van game-elementen die zonder de cloud niet mogelijk waren geweest, elementen die niet te draaien zijn op alleen een console. De directeur van Square Enix zegt dat het bedrijf al hard bezig is om dit waarheid te maken: “Onze inspanningen om cloud-native- of cloud-centric-titels te ontwikkelen zijn al gaande en we zullen ernaar streven om nieuwe game-ervaringen te creëren.” Hij heeft ook hoop in het feit dat de komst van cloudstreaming ervoor gaat zorgen dat de gamingmarkt zich nog verder kan uitbreiden, voornamelijk naar regio’s zoals India en Zuid-Amerika.

Square Enix wil met behulp van de huidige technologie tevens nieuwe vormen van entertainment creëren, voornamelijk op het gebied van AI (Artificial Inteligence). Verder kijken ze ook uit naar de komst van nieuwe apparaten zoals de AR-bril. “We zijn van mening dat we al in dit jaar in sommige projecten kunnen beginnen met het onthullen van de resultaten van dat soort inspanningen,” onthult Matsuda. Hij eindigt de brief door iedereen te bedanken voor hun steun.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

tja, 1 voordeel met pure cloudgaming is dat cheaten eigenlijk onmogelijk wordt (behalve misbruik van eventuele bugs in een map, maar die zijn dan ook heel snel te fixen door de makers). Nadeel is dat je een fatsoenlijke internetverbinding moet hebben...

0

Aanbevolen voor jou