Cities: Skylines kreeg groen licht na kritiek op SimCity | Gamer.nl

Cities: Skylines kreeg groen licht na kritiek op SimCity | Gamer.nl

Vanaf vandaag is de Gamer.nl-podcast elke maandag te beluisteren! Deze week hebben Erik, Joe en Ron het over Nintendo's nieuwe hardware en strategie op mobiele systemen, de spanningen tussen Konami en Hideo Kojima én vertelt Ron over Battlefield Hardline.

PCGamer vroeg de ceo of Cities: Skylines al volop in ontwikkeling was toen SimCity begin 2013 verscheen. Dat was niet het geval, laat Hallikainen weten.

Zij was er zelfs zeker van dat Paradox Interactive na de aankondiging van het nieuwe deel in de bekende reeks nooit een soortgelijke game zou goedkeuren. "Maar inderdaad, ze gaven ons groen licht nadat ze zagen wat er met SimCity was gebeurd". 

Hallikainen refereert daarbij aan de lanceringsproblemen van SimCity, dat een continue internetverbinding vereiste en daardoor kampte met overbelaste servers. Ook hadden fans van de serie veel kritiek op bepaalde gameplaybesli ingen, zoals het beperken van de maximale grootte van een stad en de wi elwerking tu en meerdere steden. 

Cities: Skylines verscheen 10 maart voor Windows, Mac en Linux. De game is net als SimCity een stedenbouwsimulator. Het spel verkocht in de eerste week al ruim 500.000 exemplaren en heeft al duizenden extra gebouwen gekregen via de Steam Workshop.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou