Chinees bedrijf neemt meerderheidsbelang in Riot Games | Gamer.nl

Chinees bedrijf neemt meerderheidsbelang in Riot Games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel de financiële details van de deal niet geopenbaard zijn, schat financieel dienstverleningsbedrijf Bloomberg het bedrag op 255 tot 290 miljoen euro. Als onderdeel van de deal blijft Riot onafhankelijk en blijft het huidige managementteam op zijn plek. De in Los Angeles gevestigde ontwikkelaar zegt dat het in 2011 veel mensen wil aannemen en van plan is zijn free-to-play-game League of Legends te verbeteren. Bovendien wil het bedrijf nieuwe titels ontwikkelen en uitbreiden naar nieuwe markten.

Riot's CEO Brandon Beck vertelt: "Dit is erg opwindend nieuws voor League of Legends-spelers en het bestaande Riot Games-team. Tencents investering zal ons getalenteerde team van designers, ontwerpers en communityleden voorzien van de benodigde middelen om zich compleet te kunnen richten op de innovatie rondom League of Legends en de lancering van nieuwe projecten. Daarmee hopen we grenzen te kunnen verleggen in de gamewereld."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou