[check]Ninja Theory vindt Naughty Dog 'beste consolegame ontwikkelaar in de wereld' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Enslaved, de nieuwe actie-game van Ninja Theory, is volgens uitgever Namco Bandai gemaakt met 'de Uncharted gedachtengang'. "Ik denk dat Uncharted 2 de standaard zet voor action-adventure games", zegt Tameem Antoniades, directeur van Ninja Theory. "We werkten twee jaar voordat Uncharted 2 uitkwam aan Enslaved en toen waren we eigenlijk al te laat", geeft hij aan.

Hoewel Enslaved gemaakt is met Uncharted in het achterhoofd, geeft Antoniades aan dat hun game een totaal ander verhaal heeft, andere personages en meer gericht is op hand-tot-hand gevechten. "Ik heb veel respect voor de studio [van Naughty Dog], en ik denk dat ze de beste consolegame ontwikkelaars zijn ter wereld."

Enslaved

Enslaved is een action-adventure game die draait om het personage Monkey. In de verre toekomst is Monkey op de vlucht voor gevaarlijke robots. Hij weet niet te ontkomen aan de robots en wordt gevangen genomen. Samen met mede-gevangene Trip ontsnapt hij, maar raakt bewusteloos bij zijn ontsnappoging. Nadat Monkey weer bij kennis is gekomen, merkt hij dat hem een hoofdband is omgedaan die hem verplicht te doen wat Trip zegt. De relatie tu en deze twee personages is hetgene dat het verhaal intere ant maakt. De game komt waarschijnlijk in het vierde kwartaal van 2010 uit op zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou