[check]100 miljoen nieuwe gamers in de komende drie jaar in china | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het onderzoeksbedrijf heeft bevonden dat de opbrengsten in 2009 voor on- en offline PC, console en handheld games 3,5 miljard euro was. Eerder voorspelde Niko Partners dat alleen al online game opbrengsten voor 2010 ongeveer 3,4 miljoen euro zou zijn. Uiteindelijk zou de marktwaarde in 2014 zijn gestegen naar 7 miljoen euro. Er staat de Chinese games markt de komende jaren een ontzettende groei te wachten.

Online gaming

De online PC games worden het meest gespeeld in China, vooral sociale netwerk spellen en MMO's. Console spellen en offline PC games doen het minder goed. Ondanks de strenge regelgeving tegen de Wii, Xbox 360 en de PS 3, maken deze consoles langzaam maar zeker hun opmars in China. "Aan het eind van het jaar telt china 93 miljoen gamers", verteld Lisa Cosmas Hanson onderzoekster bij Niko Partners.


 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou