[check] TIGA reageert op documentaire gameverslaving | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“TIGA moet de documentaire nog zien, dus we kunnen nog niet op specifieke punten ingaan”, zegt CEO van TIGA Dr. Richard Wilson. “Desondanks kan ik melden dat er absoluut geen bewijs is tu en videogames en verslaving. The World Health Organisation heeft geen officiële medische diagnoses met betrekking tot verslaving van games.” “Games spelen is een hobby, en mensen kunnen daar zeker gepa ioneerd door raken. Dit is niet anders dan een pa ie hebben voor een bepaald boek, televisieprogramma of sport. Ter toevoeging, games spelen zoals Wii Sports of de Kinect kan je fitne verbeteren. Games kunnen ook nog eens educatief zijn”, voegt Wilson aan het verhaal toe.

In de uitzending, die vanavond getoond wordt om half 10 op BBC one, laat het langstlopende onderzoeksprogramma verslaafde gamers zien. Verslaggever van Panorama, Raphael Rowe, ontmoet een moeder die het internet heeft afgesloten, omdat ze bezorgd is om haar negentienjarige zoon. Hij speelt volgens haar te veel games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou