CEO Take-Two: 'Google Stadia heeft te veel beloofd'

CEO Take-Two: 'Google Stadia heeft te veel beloofd'

Volgens Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two Interactive, heeft Google Stadia meer beloofd dan op dat moment mogelijk was. Zelnick sprak over Stadia tijdens zijn speech bij deBernstein Annual Strategic Decisions Conference.

"De launch van Stadia was langzaam", zei Zelnick. "Ik denk dat er te veel beloofd was over wat de technologie zou kunnen bereiken, daardoor zijn klanten teleurgesteld geraakt."

Take-Two bracht meerdere games naar Stadia, waaronder Red Dead Redemption 2. Zelnick had hoge verwachtingen voor de dienst en denkt nog steeds dat streaming de toekomst heeft, maar is teleurgesteld over het resultaat. "Het geloof dat streaming een revolutie zou zijn, was gebaseerd op het idee dat er veel mensen waren die graag interactief entertainment wilden spelen, er ook voor wilden betalen, maar geen console hadden. Ik geloof niet dat dat de waarheid was."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Misschien een poll op gamer of we toekomst zien in streaming (met de aankomende generatie in ons achterhoofd)? Ben wel benieuwd hoe anderen erover denken. Misschien ouderwets, maar geef mij nog maar gewoon een console en deels fysieke games en downloadgames (of de keuze daarin). Maar is Google Stadia nu doodgebloeid, of zijn ze bezig met verbeteren of?

0
test

@Bteqq stadia is ook niet voor de meeste onder ons bedoeld. Je krijgt ongetwijfeld een meerderheid die het niks vind. Dus de resultaten zullen een beetje bevooroordeeld zijn gezien de groep die je onderzoekt.

0

@Bteqq ik zie een toekomst in abonnenmentsdiensten. Streaming of anderzijds. Dat zie je met het succes van Netflix en co voor films en series en dat ga je nu al zien met Gamepass. Dat Stadia ondanks het streamen een koop-je-licentie model aanhoud is gewoonweg achterhaald.

0
test

@jaquesparblue helemaal met je eens als stadia nou 100+ games zou aanbieden voor vast bedrag per maand zou het zeker een succes zijn. Nadat xbox al ze games er in hebt gedaan met gamepass genomen en niet meer stop gezet.

0
test

@Bteqq die poll is er al geweest een poos geleden

0
test

@Bteqq Nou ja, om het na een half jaar al op te geven is wel erg snel, ze zijn echt wel bezig met verbeteringen als ik het zo lees.

0
test

Streaming games is gewoon de toekomst, of je het nu leuk vindt of niet. Er zitten voor developers ook zoveel voordelen aan, cheaten kan bijna niet (behalve met bugs in de game zelf die dan ook snel opgelost zijn), piracy kan niet meer (immers draait alles op proprietairy hardware), 1 gamewereld zonder daarbij rekening te hoeven houden met de clients. En voor gamers ook, niet zelf meer telkens te hoeven upgraden en altijd de laatste visuals, maar dus ook, veel minder zorgen hoeven te maken om cheaters. Tja enige nadeel is dus wel always internet. Maar dat is voor veel mensen nu al geen probleem of ze krijgen toch al meteen afkickverschijnselen.

0
test

@SuperDre Enige nadeel? Kleine aanvulling: - monopolie op de prijs van games - geen 2de hands markt meer, tenzij het platform het aanbiedt, maar ook dat is minder gunstig omdat zij dan over het prijsbeleid gaan - 0 eigendom van een game, als het platform hem om wat voor reden dan ook verwijdert, kan je er nooit meer bij - Met streaming only kun je veel games op een gegeven moment nooit meer kopen (verlopen licenties etc) - Conserveren van games wordt ook problematischer, veel content van deze kunstvorm zal dan verloren gaan - geen mod mogelijkheden - input lag - geen mooie fysieke game verzameling meer (persoonlijk argument)

0

@Nuage wat denk je van de hardware fabrikanten? Denk je niet dat partijen als Alienware etc dit niet tegengaan? Als straks niemand meer een highend machine nodig heeft om alles op en top te kunnen doen stort die complete markt in.

0
test

@SuperDre Het zal heus wel toenemen maar er is altijd ruimte voor de verkoop van losse games via online portalen zoals Steam etc. Persoonlijk heb ik iig totaal geen interesse om games te streamen op mijn mobiele telefoon etc omdat de ervaring altijd minder is dan achter een fatsoenlijke PC te zitten in je goede stoel.

0
test

@SuperDre cheaters is juist een probleem in competatieve games(lees online shooters). En dat zijn nou net het type games wat never nooit gaat werken met streaming door input lag. Er zal gerust toekomst zitten in game streaming maar of het DE toekomst is dat betwijfel. Ik denk zelf van niet. Net als VR, het is leuk maar zeker niet voor iedereen weggelegd.

0
test

@wazp onzin, ook bij competatieve games gaat het gewoon werken. Technologie gaat vooruit, en als iedereen dezelfde inputlag heeft is er geen probleem.

0
test

@wazp input lag kan altijd naar beneden zo ver ook met streaming dat je het niet mertk zoals nu. Als je ziet hoe snel techniek gaat gaat dat zeker werken

0

Aanbevolen voor jou