CD Project Red niet in gesprek met Microsoft over onttrekking van Cyberpunk 2077

CD Project Red niet in gesprek met Microsoft over onttrekking van Cyberpunk 2077

Er lopen momenteel geen gesprekken tussen Microsoft en CD Project Red over het verwijderen van Cyberpunk 2077 uit de Microsoft Store.

Dat blijkt uit een uitspraak van Adam Kicinski, mede-CEO bij CD Projekt Red. "Er lopen momenteel geen vergelijkbare discussies met Microsoft", aldus Kicinski.

De uitspraak komt voort uit het nieuws dat Cyberpunk 2077 voor onbepaalde tijd uit de PlayStation Store is gehaald. Dit als gevolg van de problematische lancering van Cyberpunk 2077.

De game verscheen op 10 december op PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia en is via backward compatibility ook speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Het spel wordt op alle systemen geplaagd door bugs, maar op Xbox One en PlayStation 4 draait het spel beduidend slechter dan op de andere platforms.

De vele bugs en beduidend slechtere prestaties op Xbox One en PlayStation 4 hebben er niet alleen toe geleid dat de aandelen van CD Project Red drastisch zijn gedaald, maar ook dat verschillende gamerecensenten terugkomen op hun oordeel. Zo ook Bastiaan Vroegop van nu.nl.

Vroegop beoordeelde Cyberpunk 2077 in eerste instantie met vier van de vijf sterren. De journalist maakte vandaag echter bekend dat hij dit heeft teruggeschroefd naar 3 sterren vanwege de grote problemen op consoles.

Gamer.nl-hoofdredacteur Lucas May geeft in een uitspraak aan dat Gamer.nl in de toekomst beter hun best gaat doen om meerdere versies van grote games onder de loep te nemen voordat er een oordeel wordt geveld.

"Op Gamer.nl hebben wij specifiek de pc-versie met een 8 beloond. In het artikel Cyberpunk 2077: onze ervaringen op de consoles kan je de ervaringen van meerdere redacteuren en lezers vinden over de ervaringen op console. Uiteraard houden wij het laatste nieuws rondom Cyberpunk 2077 nauwlettend in de gaten. In de toekomst gaan we op Gamer.nl ons best doen om meerdere versies van grote games te bekijken voor de review".

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja wat wil je ook met al dat marketing geld dat microsoft er in heeft gestopt. Zou ze wel sieren als ze op zijn minst waarschuwen (voor zover het voor de gemiddelde gamer nog niet bekend is). Ik zag dat bol.com en Gamemania het ook al doen. Ik moet wel zeggen dat ik het gevoel heb dat er nu echt een voorbeeld wordt gemaakt van cyberpunk, want er waren genoeg games die minstens zo erg waren. Toch denk ik dat dit een hele goede zaak is voor ons gamers dat dit gebeurt. Ik denk dat stakeholders nu wel langer gaan nadenken over een game gehaast uitbrengen om lekker te cashen, want hier krijgen ze de deksel behoorlijk hard op de neus en het lijkt voorlopig niet te stoppen.

0

Tja eerlijk is eerlijk. Dit was allemaal te verwachten als je een niet afgemaakte game lanceerd. Ben ook bang dat dit soort geintjes in de toekomst alleen meer gaat gebeuren.

0
test

@Fredjansma Ik denk juist dat ontzettend veel bedrijven nu op scherp staan wat voor ons heel positief is. Ik denk dat gamers en reviewers vanaf nu wel anders gaan kijken naar games die nog niet af zijn of onvoldoende kwaliteit hebben. Ook zal er denk ik vanaf nu iets minder uit worden gegaan van beloftes en wat het ooit kan zijn.

0

Aanbevolen voor jou