Castlevania-maker onthult Bloodstained: Ritual of the Night | Gamer.nl

Castlevania-maker onthult Bloodstained: Ritual of the Night | Gamer.nl

Koji Igarashi, bekend van de Castlevania-games, heeft de spirituele opvolger van Castlevania, Bloodstained: Ritual of the Night, onthuld. De aankondiging werd gedaan op Kickstarter, waar het doel van 500.000 dollar inmiddels is behaald.

Koji Igarashi verliet ontwikkelaar Konami omdat hij van de ontwikkeling van de Castlevania-serie werd overgeplaatst naar de ontwikkeling van social games. Het spel heet om die reden geen Castlevania, maar de gameplay is wel vergelijkbaar. Bloodstained: Ritual of the Night is een 2.5 dimensionale actiegame en wordt ontwikkeld voor pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One.

Voor de ontwikkeling van de game heeft Igarashi ontwikkelaar Inti Creates ingeschakeld. De studio is bekend van Mega Man 9 en werkt momenteel aan Mighty No 9. Michiru Yamane, die eerder ook aan Castlevania heeft gewerkt, gaat de muziek voor de game verzorgen.

Het Kickstarter-doel van 500.000 dollar is op de eerste dag behaald. Inmiddels is er al meer dan 1,2 miljoen dollar opgehaald. Igarashi geeft aan dat hij ook nog geld wil werven via grote investeerders. De Kickstarter-campagne functioneert deels om aan te tonen dat er onder gamers veel vraag is naar de game.

Het gotische spel speelt zich af in de 18e eeuw en vertelt het verhaal van een alchemistengilde die de mensheid er van wil overtuigen dat demonen de wereld vernietigen als mensen teveel vertrouwen stellen in de wetenschap. De alchemisten gebruiken kinderen om demonen naar de wereld te lokken, wanneer de mensheid geen gehoor geeft aan de waarschuwingen. Wanneer de gilde plotseling verdwijnt, moet de speler een kasteel met demonen verkennen om het verhaal tot een goed einde te brengen.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou