Carmack: 'Mensen moeten niet zoveel kritiek hebben op FPS-genre' | Gamer.nl

Carmack: 'Mensen moeten niet zoveel kritiek hebben op FPS-genre' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik ben blij dat Rage een beetje anders is wat betreft gevoel en sfeer. Het is niet alleen [een standaard leger-shooter]. Maar ook dat is een bewezen formule die mensen leuk vinden en het is een vergi ing om daar afbreuk aan te doen. Zo lang mensen het kopen, vinden ze het leuk", zegt Carmack.

"Als ze de volgende Call of Duty kopen, is dat omdat ze de vorige geweldig vonden en er meer van willen. Dus ik ben tegen mensen die het standpunt innemen van een creatieve auteur. Die zeggen: 'Oh, we zijn niet creatief meer'. Maar we creëren waarde voor mensen. Dat is onze baan!"

De ontwikkelaar vervolgt: "Het gaat niet om iets maken dat nog nooit vertoond is. Het gaat erom dat we iets maken dat mensen zo leuk vinden, dat ze ons er geld voor willen geven. [...] Je ziet dat sommige onafhankelijke ontwikkelaars hier laatdunkend over doen. Het is bijna alsof iets niet goed is als het populair is. Dat is gewoon niet waar."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou