Carmack: 'Digitale distributie is model van de toekomst' | Gamer.nl

Carmack: 'Digitale distributie is model van de toekomst' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het is de toekomst voor alles. Iedereen weet dat digitale distributie straks overal toegepast wordt - het is alleen een kwestie van tijd. Fysieke producten zijn nog steeds belangrijk op de grote platformen, maar dat gaat uiteindelijk allemaal verdwijnen. Dit is het model van de toekomst."

Carmack geeft ook aan dat hij een groot fan is van de App Store. id heeft pas Rage voor iPhone uitgebracht en volgens Carmack is er veel meer kans dat de ontwikkelaar games voor Apple-platformen gaat maken dan voor DS of PSP. "Absoluut! Ik hou heel erg van de App Store als platform omdat het obstakels weghaalt bij het uitgeven van je game. Je hoeft geen deals te sluiten met uitgevers. [...] Het is geweldig om kleine teams grote hits te zien maken op een Apple-systeem. We kunnen in vijftien dagen feedback krijgen en het spel meteen aanpa en en opnieuw uitbrengen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou