Capcom's inkomen drastisch gedaald | Gamer.nl

Capcom's inkomen drastisch gedaald | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De softwareverkopen kwamen uit op ruim 597,2 miljoen euro, een daling van 27,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Capcom wijdt de verliezen aan slechte verkopen van Bionic Commando, Dark Void en Resident Evil: The Darkside Chronicles. Het bedrijf stelde echter dat onder andere Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth en Resident Evil 5: Gold Edition het wel goed deden.

Kenzo Tsujimoto, CEO van Capcom, verwacht dat het bedrijf dit jaar betere tijden gaat kennen. "Capcom is klaar om nogmaals terug te keren op het groeipad. Tijdens het volgende fiscale jaar gaan we verschillende grote titels uitbrengen [...] en ons richten op de Online Games and Mobile Contents-markt. We gaan terug in het offensief om groei te behalen", aldus Tsujimoto.

Capcom kondigt tijdens de Tokyo Game Show vorig week meerdere nieuwe titels aan, waaronder DmC Devil May Cry en Asura's Wrath.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou