Capcom werkt aan oplossing rage quitters in Street Fighter 5 | Gamer.nl

Capcom werkt aan oplossing rage quitters in Street Fighter 5 | Gamer.nl

Capcom werkt op dit moment aan een oplossing voor spelers die gevechten abrupt stoppen in Street Fighter 5. De reactie van de ontwikkelaar komt naar aanleiding van verzoeken uit de community om de spelers te straffen. 

Wanneer spelers een gevecht verlaten voordat het spel de resultaten van de match heeft kunnen vastleggen, wordt het resultaat helemaal niet geregistreerd. Spelers kunnen hierdoor hun positie in online gevechten beïnvloeden. “Ja, we zijn op de hoogte van het probleem”, schrijft Capcom op de Capcom Unity Blog.

“We bedanken alle spelers die dit aan ons hebben gemeld. We werken aan een permanente oplo ing voor het probleem, hoewel we op dit moment geen exacte datum kunnen geven wanneer deze maatregel ingaat. Wel kunnen we melden dat we vanaf deze week actie ondernemen om spelers te straffen wanneer zij het systeem misbruiken.”

Capcom vraagt spelers om de zogeheten ‘rage quits’ op te nemen als bewijs. Volgens Capcom gaat dit het beste via de 'Share'-optie op de PlayStation 4, welke na elk gevecht beschikbaar is. Het is niet duidelijk of spelers deze video’s eventueel moeten opsturen naar Capcom. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou