Capcom vraagt of fans meer Resident Evil-remakes en vervolgen willen

Capcom vraagt of fans meer Resident Evil-remakes en vervolgen willen

Capcom heeft een enquête op zijn website geplaatst waarin het fans vraagt over mogelijke vervolgen op of remakes van Resident Evil-games.

In de enquête vraagt Capcom of fans nieuwe remakes van Resident Evil-games zouden kopen, en of men interesse heeft in nieuwe delen. Er wordt zelfs gevraagd of men er een nieuwe console voor zou kopen - waarmee Capcom lijkt te willen weten of spelers een PlayStation 5 of Xbox Series X zouden aanschaffen voor een nieuwe Resident Evil-titel.

Dat deze vragen gesteld worden in een enquête, betekent natuurlijk niet dat Capcom werkt aan een nieuwe Resident Evil. Natuurlijk is het wel mogelijk dat na de pas verschenen remake van Resident Evil 3 het bedrijf achter de schermen werkt aan nog meer games. Zo hopen fans op remakes van Resident Evil 4 en Code Veronica, en werkt Capcom volgens eerdere geruchten aan Resident Evil 8. Dit is vooralsnog echter niet officieel aangekondigd.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoewel ze er fantastisch uit zien (die remakes) weet de serie me minder te pakken als het vroeger deed. Misschien zat een deel van de spanning juist wel in de buggy en aparte besturing maar na deel 4 en 5 ben ik het survival gevoel kwijt geraakt. Teveel ammo en te veel bewegingsvrijheid wat niet gecompenseerd werd door hordes van zombies in waves van aanvallen. Denk dat ik een nieuwe game met de oude formule nog wel wil proberen maar ik vrees dat dat nauwelijks nog verkoopt hedendaags.

0
test

@Jumpman heel herkenbaar , waar is de tijd dat je nog maar met 2% van je leven een volgende ruimte in ging en hoopte dat er een healing potje of iets was ... en geen horde aan vijanden .... tegenwoordig is het even een paar sec stilstaan en je leven loopt weer op .......de hele kust van het echt overleven is er niet meer het is tegenwoordig , of te makkelijk , of zo als Darksouls serie weer veel te moeilijk ... maar zo als je vroeger had dat is er niet meer :-( het is allemaal een beetje een grafix gedoe geworden , hoe mooier hoe beter . dan maar een speeltijd van 4 a 7 uur dan ben je er of al uit of je heb hem weggelegd ... of alles draait om de DLC , Multyplay ach misschien zijn we wel te verwent , en hebben we gewoon als oudjes te veel keuze.

0
test

@ravw denk dat daar ook het pijnpunt een beetje zit. Wij “oudjes” zijn met minder opgegroeid en krijgen nu voor ons gevoel teveel 😅.

0
test

@ravw Welke game heb jij het over? want in de remakes van resident evil 2 en 3 loopt je leven niet automatisch weer omhoog hoor, en heb je gewoon healing items nodig.

0

@Jumpman Ik ben dan weer de andere kant op gegaan. Ik ben opgegroeid met extreem moeilijke en onvergeeflijke games in de jaren 80/90 waar je veelal opnieuw mocht beginnen als je levens op waren; als je geluk had mocht je terug naar het begin van een level, als je pech had mocht je het hele spel opnieuw doen. Toendertijd had ik daar geen problemen mee, want ik wist niet beter. Games waren gewoon zo. Dat constant hele secties opnieuw moeten spelen daar wordt ik tegenwoordig redelijk kribbig van. Dat heeft deels te maken met het feit dat er tegenwoordig factoren meer games te spelen zijn, dat maakt het minder interessant om honderden uren in een enkel spel te stoppen. Dus nee, geef mij maar health regen. Zolang een game maar genoeg momenten heeft waar je het loodje kunt leggen als je niet zorgvuldig speelt dan is daar weinig mis mee IMO, het houdt gewoon de vaart in het spel.

0
test

@gimbal2 voor die formule is zeker wat te zeggen. Ik zou behoorlijk pissed zijn als ik na 70 uur spelen in skyrim het loodje leg en weer een begin tutorial door moet lopen maar bij een game zoals Shantae had dat voor mij best gemogen. Spellen zijn soms te gemakkelijk en missen daardoor net de uitdaging of spanning die voorgangers wel hadden. Maar onderaan de streep is het gaming landschap de laatste jaren eg mooi geworden 😁, ondanks de flaws en consessies die in enkele gevallen noodzakelijk zijn 😃

0
test

4 en 5 zijn de gene die ik het leukste vond (maar heb buiten die enkel Revelations een stukje, en 6 gespeeld) dus zou het jammer vinden als ze nu opeens ophouden met de remakes. 5 was idd minder horror, maar echt super tof als co-op game.

0

Aanbevolen voor jou