Capcom legt stilte rondom Onimusha en Dino Crisis uit | Gamer.nl

Capcom legt stilte rondom Onimusha en Dino Crisis uit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Met Onimusha is het erg lastig, omdat het behoorlijk op de Japanse markt gericht is", vertelt Sven on. "Maar ook als je kijkt naar de verkoopcijfers van de serie, dan zie je dat ieder volgend deel ongeveer 40 procent minder verkocht dan zijn voorganger. [...] Er zijn discu ies gaande over hoe we de serie terug kunnen brengen, maar er is nog niemand die met een idee is gekomen waarvan we denken: 'Dat is het idee waarmee we weer drie tot vier miljoen exemplaren kunnen verkopen.'"

Dino Crisis

Ook de Dino Crisis-serie, waarvan het laatste deel al uit 2003 stamt, komt ter sprake in gesprekken binnen het bedrijf. "We houden discu ies en daar komt Dino Crisis af en toe wel aan bod. Maar er is nu niet bepaald een brandend intern verlangen om die franchise weer nieuw leven in te blazen, niet voordat er iemand het voortouw neemt en een fantastisch idee heeft. Tot die tijd ligt het maar een beetje te verstoffen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou