Capcom begint met afstraffen rage quitters in Street Fighter 5 | Gamer.nl

Capcom begint met afstraffen rage quitters in Street Fighter 5 | Gamer.nl

Capcom is begonnen met het afstraffen van rage quitters in Street Fighter 5 en is van plan er de komende weken meer werk van te maken.

Rage quitters zijn spelers die gedurende een online potje Street Fighter offline gaan om zo geen verlies te hoeven inca eren. Het gevolg is dat de speler die aan de winnende hand was geen punten voor zijn of haar overwinning ontvangt. Tot voor kort werd er niets aan dit fenomeen gedaan in de game, die sinds vorige maand verkrijgbaar is op PlayStation 4 en pc.

Capcom heeft nu bij de meest fanatieke rage quitters League Points weggenomen. Capcom kijkt hierbij naar mensen die "onder de noemer rage quitter" vallen. Daarbij wordt vooral gekeken naar spelers die ondanks dat ze een sterke internetverbinding toch vaak offline gaan gedurende de online modus. Daarbij kijken ze naar spelers die 80 a 90 procent van de tijd offline gaan gedurende een potje.

"Men kan dit als waarschuwing zien", laat Capcom weten. "We blijven monitoren en komen nog meer in actie wanneer dat nodig is. We gaan elke week naar accounts kijken die abnormaal vaak offline gaan, vooral aan het einde van een potje, en zullen hun League Points resetten."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou