Candy Crush-ontwikkelaar werkt aan mobiele Call of Duty | Gamer.nl

Candy Crush-ontwikkelaar werkt aan mobiele Call of Duty | Gamer.nl

King, de Zweedse ontwikkelaar van smartphonegames als Candy Crush, werkt aan een mobiele game in de Call of Duty-franchise.

King werd in 2015 overgenomen door CoD-uitgever Activision. "Onze uitdaging is het maken van een mobiele Call of Duty-ervaring die de beste console-ervaring die fans hebben naar mobiel brengt, maar we willen ook het genre opnieuw definiëren", zo valt op de website van King te lezen.


Hoewel er nog geen specifieke details over de game zijn gegeven, laat King wel weten wat hun filosofie is. "We willen fris, sociaal en erg toegankelijk zijn, maar ook een authentieke game-ervaring bieden. We gaan uitgebreid prototypes maken, buiten de gebaande paden denken en onze expertise dusdanig gebruiken om verra ende resultaten te bereiken."

Call of Duty is één van de grooste shooterfranchises ooit op consoles en pc, maar heeft nauwelijks een noemenswaardige aanwezigheid op smartphones. Het lijkt waarschijnlijk dat één van de redenen van Activision om King op te kopen was om hier verandering in te brengen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou