Canadese ontwikkelaar koopt Lighthouse Interactive | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Normaal gesproken zijn het de uitgevers dieontwikkelaars overnemen, maar nu is het een keer andersom. SilverBirch, een Canadese game-ontwikkelaar, heeft vandaag aangekondigd dat er overeenstemming is gekomen met het Nederlandse Lighthouse Interactive over een overname.

SilverBirch zet hiermee een eerste stap in het opbouwen van een gedegen uitgeversbedrijf in videogames. Met de aankoopovereenkomst van Lighthouse Interactive vergroot het bedrijf haar activiteiten van ontwikkelaar nu ook naar uitgever van games. "Door tegelijk een ontwikkelaar als uitgever te zijn,zijn we in staat om onze inkomsten verder te spreiden.", stelt Derekvan der Plaat van SilverBirch.

Op dit moment is er melding gemaakt van een bedrag van 4 miljoen Canaderse dollars voor de overname maar alle puntjes moeten nog op de i worden gezet.

Lighthouse Interactive is een Nederlandse uitgever van games. Het is voornamelijk gespecialiseerd in games voor een nichemarkt. Hun best verkopende game is Ship Simulator. SilverBirchStudios is een redelijk nieuwe ontwikkelstudio die momenteel werkt aanN+ voor de PSP en de Nintendo DS. Verder exploiteert het de  MMORPGMeltin 2 voor Noord-Amerika.

Met dank aan Vimy voor het melden van dit nieuws.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou