Modern Warfare introduceert Battle Pass in plaats van lootboxen

Modern Warfare introduceert Battle Pass in plaats van lootboxen

In een href="https://blog.activision.com/call-of-duty/2019-10/Announcement-Call-of-Duty-Modern-Warfare-Post-Launch-Approach-to-New-Content" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost </a>meldt</b>Activision dat Call of Duty: Modern Warfare na lancering geen lootboxen krijgt. In plaats daarvan krijgt de game een Battle Pass-systeem, waarbij alle loot te verdienen is door te spelen of geld te besteden.

Onder deze beloningen vallen cosmetische spullen, nieuwe wapens en onderdelen. De Battle Pass biedt een aantal tijdelijke seizoenen waarbinnen spelers loot verdienen door geld uit te geven en te spelen. Een vergelijkbaar systeem zit in Black Ops 4, maar daar zijn veel nieuwe wapens enkel te vinden in lootboxen. Ook maakt Activision bekend dat er voor elk seizoen gratis en 'premium' reeksen met loot worden geïntroduceerd.

Een ander verschil met Black Ops 4 is dat spelers middels de Battle Pass Call of Duty Points (COD Points) kunnen verdienen door te spelen. Normaliter is deze valuta enkel verkrijgbaar voor echt geld in in-game winkels.

De Battle Pass is nog niet direct beschikbaar bij lancering, volgens Activision om spelers de kans te geven alle wapens vrij te spelen. Na lancering onthult de uitgever meer concrete plannen voor het verdienmodel van Modern Warfare.

Call of Duty: Modern Warfare lanceert op 25 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier onze verhaalpreview van de game.

MODERN warfare

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vertrouw Activision nog steeds voor geen meter, deze situatie is voor mij eerst zien en dan geloven. Ik ben sowieso geen fan van lootboxen, ik heb liever wanneer je €60 betaald ook gewoon echt alle content krijgt. Overigens is dit natuurlijk wel een beter systeem dan wat er eerst als gerucht rond ging, dat dlc-wapens alleen via de beruchte supply drops unlocked konden worden, en je dan nog niet zeker weet of je het wapen wel krijgt. Voor veel mensen die geen honderden dollars/euro's of wat voor valuta dan ook willen uitgeven om een bepaald wapen te unlocken, is dit wel een uitkomst. Tuurlijk het is nog steeds mega gierig wat Activision hier flikt, maar dit is een klein beetje minder gierig zullen we dan maar zeggen. Maar zoals ik al zei eerst zien en dan geloven, bij black ops 4 zijn ook loze beloftes gemaakt die niet zijn ingelost, of waar niet meer over gesproken wordt.

0
test

"Het verdienmodel van modern warfare...." Wat dacht je van een goede game maken die leuk is om te spelen zodat ie veel verkoopt en je geld verdiend?

0
test

@darkmanwls Ik ben het met je eens, maar zo werkt het gewoon niet meer met de grote AAA titels. Naast de verkoop moet er tegenwoordig een verdienmodel in games.

0

Aanbevolen voor jou