Bungie moet aandelen bedrijf teruggeven aan voormalig componist | Gamer.nl

Bungie moet aandelen bedrijf teruggeven aan voormalig componist | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Volgens de arbiter zijn de aandelen onwettelijk van O'Donnell afgenomen toen hij in april bij de studio vertrok. O'Donnell had recht op de aandelen omdat hij bij de oprichting van de ontwikkelaar was. Aangezien O'Donnell is ontslagen en niet uit zichzelf is vertrokken, heeft hij recht op de aandelen. Het is niet bekend hoeveel de aandelen waard zijn.

O'Donnell werkte tot Halo Reach aan de muziek van alle Halo-games en heeft ook meegewerkt aan Destiny, dat in september lanceert. In april liet Bungie weten dat de studio en de componist op een nette manier uit elkaar gingen. O'Donnell liet kort daarna via Twitter weten dat hij zonder reden was ontslagen. O'Donnell klaagde Bungie aan en won de rechtszaak, waardoor hij recht had op 95.000 dollar. Nu behoort hij dus ook de aandelen terug te krijgen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou