Bungie draagt Halo op 2 augustus over aan Microsoft | Gamer.nl

Bungie draagt Halo op 2 augustus over aan Microsoft | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Vanaf die dag is de ontwikkelaar niet langer verantwoordelijk voor het managen van de playlists binnen de multiplayermodus. "Sommigen van jullie zien de aankomende overgang als een bitterzoete gebeurtenis, met een gevoel van verlies en verdriet. Wij zien dat anders. Halo is in geweldige handen... die van jullie", schrijft Bungie.

Op 2 augustus heeft Bungie de Halo-franchise bijna tien jaar in handen gehad. De studio ontwikkelde vijf games in de populaire sciencefictionserie, van Halo: Combat Evolved uit 2001 tot aan Halo: Reach uit 2010. Momentaal draagt het bedrijf alleen nog zorg voor de multiplayercomponent van de games. Microsofts interne studio 343 Industries neemt de franchise over en komt eind volgend jaar met Halo 4.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou