Bulletstorm komt uit op 21 februari 2011 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Bulletstorm werd tijdens de conferentie getoont door ontwikkelaar People Can Fly, een onderdeel van Gears of War ontwikkelaar Epic Games. De game laat zich kenmerken als een shooter die zich niet al te serieus neemt. Een onderdeel van de game is om zoveel mogelijk punten te scoren door vijanden op de meest spectaculaire manieren om te brengen, onder andere door het gebruik van speciale krachten. Zo wordt er een plasma-achtige straal geprojecteerd uit de linkerhand van de hoofdrolspeler die de vijand lange tijd weerloos in de lucht laat zweven. Tevens kan de speler vijanden een flink stuk achteruit schoppen.

Dat Bulletstorm zichzelf iet zo serieus neemt blijkt ook uit de vele oneliners en grappig bedoelde berichten die verschijnen als een vijand op een specifieke manier is omgebracht. Ook de invloeden van Painkiller, de vorige game van People Can Fly, is duidelijk aanwezig door de overdreven hectiek die te zien was.

 

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou