Broncode Nintendo Wii gelekt

Broncode Nintendo Wii gelekt

De broncode voor onder andere de Nintendo Wii lijkt te zijn gelekt. Het is de zoveelste Nintendo-lek van de afgelopen dagen.

De gegevens zijn vermoedelijk afkomstig van BroadOn, een bedrijf dat door Nintendo werd ingehuurd om hardware en software voor de Nintendo Wii. Momenteel wordt gespeculeerd dat het bedrijf is gehackt, waardoor de gegevens van de console op straat liggen.

Op het forum ResetEra is een lijst opgesteld van wat er zowel openbaar is gemaakt. Niet alleen de broncode, maar ook de ontwerpbestanden, documentatie, GameCube-gegevens en Verilog-bestanden - code waarmee hardware beschreven wordt - zijn gelekt. Mogelijk is het nu voor hackers en ontwikkelaars van emulatoren eenvoudiger om de Wii na te bootsen.

De afgelopen weken lekten nog veel meer Nintendo-gegevens. Zo verschenen eerst tientallen geannuleerde versies van pokémon, en de geannuleerde game Pokémon Pink, en later gegevens van vrijwel alle grote consoles, waaronder de Nintendo 3DS en N64.

Om die reden zijn er verschillende Nintendo 64-demo's op het internet verschenen. Hieronder zijn verschillende demo's te zien. Vermoed wordt dat de komende tijd nog meer bestanden lekken. Nintendo heeft nog niet gereageerd op de uitgelekte gegevens.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Leuk, kunnen ze de Wii nog verder open trekken.

0

Cool, verilog code. Veel mee gewerkt vroeger. Ga eens kijken of ik die files kan vinden, ben wel benieuwd.

0

Aanbevolen voor jou