Britse politie niet blij met Eidos' actiegame Reservoir Dogs | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Britse politie is niet blij met Eidos’ actiegameReservoir Dogs, het spel zou gamers aanzetten om geweld te gebruiken tegenpolitieagenten. De Britse politiebond liet weten verontwaardigt te zijn dat het spel gewoon in dewinkels komt te liggen: “Het is teleurstellend om gewelddadige videogames op demarkt te vinden dat psychische schade kan aanrichten bij diegene die het spelen”.Ook het hoofd van de West Yorkshire Police Federation noemt het op QuentinTarentino’s film gebaseerde spel een ‘ziekmakende verheerlijking van geweldtegen politieagenten’.

Andere anti-videogame activisten doen direct mee met debeschuldigingen naar Eidos, zo is er al een motie gestart om het spel voortijdigte bannen in Groot-Brittannië. Reservoir Dogs heeft eerder al in Austrailië aleen ban gekregen terwijl het spel pas eind dit jaar uitkomt.

De British Board of Film Cla ification merkt echter geheelterecht op dat het spel een ’18 rating’ heeft gekregen, waardoor kinderenjonger dan 18 jaar het ook niet horen te spelen. Een woordvoerder van hetratinginstituut laat dan ook weten dat het spel in niets erger is dan de meestegames met een rating voor 18 jaar en ouder.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou