Britse leger is wel positief over PlayStation generatie | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Heb jij ook zo genoeg van die negatieve nieuwsfeitjes waarin videogames in een kwaad daglicht worden gesteld? Dan zal je hier een stuk gelukkiger van worden. Generaal Sir Richard Dannatt, hoofd van het Britse leger, meldt dat de 'PlayStation generatie' (oftewel de mensen die opgegroeid zijn met computergames) eigenlijk best goed zijn in het neerschieten van mensen in Afghanistan en Irak.

Dannatt ging niet zo ver om te concluderen dat mensen die geregeld aan videogames spelen, beter zijn als soldaat dan mensen die nooit gamen (zo hebben diverse chirurgen wel al gemeld dat mensen in hun vakgebied verbetering in het werk tonen door gebruik van videogames), maar hij was toch positief gestemd. "De meer ervaren leden van het leger waren bang dat de 'PlayStation generatie' niet geschikt zou zijn voor de bloederige conflicten in Afghanistan en Irak. Gelukkig blijkt dat ze dat wel zijn. Onze jonge soldaten zijn meer dan geschikt voor wat er van hen wordt verlangd en ik saluteer elk van hen."

Het is toch fijn om te weten dat het Britse leger vindt dat gamers er ook toe doen in deze maatschappij. Dat mag ook wel eens, een positieve uitspraak over ons!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou