Microsoft onthult AR-game Minecraft Earth

Microsoft onthult AR-game Minecraft Earth

Microsoft onthult Minecraft Earth, een augmented reality game waarin spelers op kleine en grote schaal kunnen bouwen.

Minecraft Earth is vergelijkbaar met Pokémon Go, maar gaat een stap verder door gebruikers ook dingen te laten bouwen in een AR-wereld. Hoe wordt nog niet helemaal duidelijk uit de trailer, maar volgens de officiële website kunnen spelers 'op geheel nieuwe schaal' dingen creëren en delen met anderen. De game bevat ook verschillende monsters die spelers kunnen verzamelen voor hun bouwwerken en kunnen ze blokken en kisten aantikken om grondstoffen te verzamelen.

Spelers kunnen ook verschillende activiteiten met anderen doen, zoals eerst op een kleinere schaal bouwen voordat bouwwerken worden gedeeld met de buitenwereld. Ook zijn er zogenaamde 'mini-avonturen' die spelers samen kunnen beleven, vermoedelijk een vorm van raids. De applicatie wordt ontwikkeld door Microsofts Azure Spatial Anchors, dezelfde technologie die de Hololens ondersteunt.

Minecraft Earth wordt free-to-play uitgebracht voor iOS en Android te ere van het tienjarige bestaan van de game. Een exacte releasedatum is nog niet aangekondigd, maar deze zomer kunnen spelers die zich inschrijven mogelijk aan de slag met de gesloten bèta. Meer informatie wordt bekendgemaakt tijdens Minecon, dat waarschijnlijk ergens deze zomer wordt gehouden.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hmm bizar, en episch.

0
test

Kan erg leuk zijn als mensen maar geen vliegtuigen gaan bouwen die het One World Trade Center doorboren.

0

bedankt voor het idee

0

Aanbevolen voor jou