Bordspel van World of Warcraft en Starcraft in de maak | Gamer.nl

Bordspel van World of Warcraft en Starcraft in de maak | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

World of Warcraft verschijnt als Monopoly-variant, Starcraft als een editie van Risk. Beide bordspellen verschijnen begin mei op de Amerikaanse markt; of en wanneer ze naar Europa komen, is niet duidelijk. Wat in de World of Warcraft-versie van Monopoly de speelstukken worden, is nog de vraag. Blizzard houdt momenteel een poll via zijn Facebook-pagina om te bepalen welke voorwerpen hiervoor worden geselecteerd.

In de riskversie van Starcraft kunnen spelers kiezen uit de drie bekende fracties: de Terran, Zerg of de Proto , en uit een van zes helden. In deze versie zitten 290 stukken en zijn er 3 verschillende spelvarianten. Starcraft en World of Warcraft zijn niet de eerste games die ook als bordspel verschijnen. Eerder werden al Risk-varianten van Halo en Metal Gear Solid uitgebracht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou