Borderlands: The Handsome Collection komt naar PS4 en XOne | Gamer.nl

Borderlands: The Handsome Collection komt naar PS4 en XOne | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De Borderlands-franchise komt voor het eerst naar PlayStation 4 en Xbox One. Borderlands: The Handsome Collection bevat Borderlands 2, Borderlands: The Pre-Sequel! en alle downloadable content die voor beide titels is uitgebracht. De totale waarde van de content ligt op ongeveer 250 euro. De collectie kost echter 59,95 euro.

Ook is er een speciale Claptrap-in-a-Box editie. Claptrap is een iconisch personage uit de Borderlands-franchise, die in Borderlands: The Pre-Sequel! voor het eerst speelbaar was. De editie bevat een op afstand bedienbare Claptrap-robot. Deze wordt aangestuurd via een smartphone app en kan zich in alle richtigen bewegen terwijl hij op zijn enkele wiel balanceert. De robot kan tevens praten en live video opnemen en uitzenden via de camera in zijn oog. De editie bevat daarnaast twaalf exclusieve prinplaatjes en een stalen hoes voor het spel zelf. Er komen wereldwijd ongeveer vijfduizend exemplaren van deze editie beschikbaar, voor 349,95 euro per stuk.

Wie de games al op de Xbox 360 of PlayStation 3 heeft gespeeld, kan zijn of haar voortgang overzetten naar de current-gen console. Deze overzetting geldt binnen dezelfde console-familie, dus van Xbox 360 naar Xbox One en van PlayStation 3 naar PlayStation 4. De game kan, voor het eerst in de franchise, coöperatief met maximaal vier spelers tegelijk op één enkel scherm gespeeld worden. Voorheen konden maximaal twee spelers tegelijk op één scherm spelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou