Blu-ray verkoopt beter dan concurrent HD DVD | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De strijd tu en de twee formaten die de DVD op moeten volgen, HD DVD en Blu-ray, is indirect verbonden aan de zogenaamde 'console wars'. Immers, de PlayStation 3 is uitgerust met een Blu-ray speler, terwijl Microsoft het HD DVD formaat support door de verkoop van een externe HD DVD speler om aan de Xbox 360 aan te sluiten.

Daarom melden we het wanneer er een nieuwe ontwikkeling is op deze markt. En dat is er: volgens Media Control Gfk International is 73 procent van alle HD films die in Europa worden verkocht, van de Blu-ray familie. Het Blu-ray A ociation European Promotions Committee meldde dat pas geleden de totale verkoop van Blu-ray discs in Europa over de 1 miljoen kwam. Daarmee rekenen ze niet PlayStation 3 games mee, die ook op Blu-ray discs staan. Het klinkt wel aanneembaar dat Sony's nieuwe spelcomputer bij heeft gedragen aan de toenemende populariteit van Blu-ray.

Volgens het Committee zijn de Blu-ray titels die het best verkopen 300, Spider-Man 3, Casino Royale en Pirates of the Caribbean: At World's End. Overigens lijkt Sony's schijfje ook in de Verenigde Staten de overhand te hebben. Home Media Research meent dat in de eerste negen maanden van dit jaar Blu-ray daar ongeveer twee maal zoveel verkocht als HD DVD.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou