Bloodstained meest succesvolle Kickstarter-game ooit | Gamer.nl

Bloodstained meest succesvolle Kickstarter-game ooit | Gamer.nl

Bloodstained: Ritual of the Night heeft het meeste geld ooit opgehaald qua games op crowdfundingwebsite Kickstarter. Op moment van schrijven heeft de game bijna 4,2 miljoen dollar opgehaald.

De vorige recordhouder was de rpg Torment: Tides of Numenera, dat iets meer dan 4,1 miljoen dollar ophaalde in 2013. Alleen de Ouya-console en het fysieke kaartspel Exploding Kittens wisten meer op te halen in het gamesgedeelte van Kickstarter.

De game wordt ontwikkeld onder leiding van Koji Igarashi, de producer van de Castlevania-games. Bloodstained gaat soortgelijke gameplay bieden: spelers vechten zich een weg door tweedimensionale levels. Bloodstained verscheen vorige maand op Kickstarter en wist in minder dan 24 uur meer dan 1 miljoen dollar op te halen.

Het succes van Bloodstained op Kickstarter is niet opvallend: andere bekende ontwikkelaars hebben ook al games op de crowdfundingwebsite gezet die te vergelijken zijn met eerdere games uit hun repertoire. Eén van de meest bekende voorbeelden is Mighty No. 9, dat wordt ontwikkeld door Mega Man-bedenker Keiji Inafune.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou