Blizzard verandert de naam van Battle.net weer | Gamer.nl

Blizzard verandert de naam van Battle.net weer | Gamer.nl

Blizzard heeft de naam van hun online gaming-netwerk wederom veranderd. De service staat vanaf heden bekend onder de naam Blizzard Battle.net.

In september vorig jaar kondigde Blizzard aan afstand te nemen van de naam Battle.net. Dit deed het bedrijf omdat Battle.net de lading van de service niet meer zou bedekken. Het online gaming-netwerk ging vanaf dat moment verder als Blizzard Tech.

Echter werd deze lente naar de app verwezen onder de naam Battle.net, door een representant van Blizzard tijdens de aankondiging van Destiny 2 naar de online dienst. Hij vertelde toen dat het bedrijf een uitzondering maakte voor de aankondiging van Destiny 2, aangezien Battle.net een geschiktere naam was als platform voor Destiny 2.

Nu kondigt Blizzard aan de naam weer te veranderen. De service heet niet langer Blizzard Tech of Battle.net, maar Blizzard Battle.net.

Blizzard kiest er dus voor om deels de oude naam te behouden. "We realiseerden ons dat de naam Battle.net iets speciaals betekent voor onze spelers en een geschiedenis van vriendschap, community en vermaak met zich meebrengt. Daarom nemen we niet volledig afstand van de originele naam", maakt het bedrijf bekend op de officiële website. Op deze manier is het niet incorrect om de service Battle.net te blijven noemen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou