Blizzard te snel met bannen in WoW? | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Verschillende spelers van World of Warcraft beschuldigen Blizzard ervan te snel te zijn met het bannen van members, zo blijkt uit een onderzoek van Cnet. Er zijn inmiddels al een aantal voorbeelden van spelers die gebanned zijn op grond van power-leveling, gold farming of andere activiteiten die in strijd zijn met de terms of service. Nu is het tegengaan hiervan natuurlijk een goede zaak, maar er zijn een aantal spelers die zeggen dat er nogal vaak onschuldige accounts worden opgeslokt in Blizzard's pogingen om World of Warcraft een plezierig speelparadijs te houden.

Zo zijn er spelers die een email van Blizzard hebben gekregen waarin stond dat hun account werd stop gezet vanwege power-leveling, terwijl de spelers niets illegaals op hun geweten hadden.

"Ik was ontzettend snel aan het levelen," vertelt een speler. "Maar dat kwam omdat ik de hele nacht had doorgespeeld omdat ik probeerde een vriend in te halen. Uiteindelijk heb ik de hele dag gespeeld." Blizzard trok vervolgens zijn account in.

Volgens het onderzoek heeft Blizzard er ook een handje van om spelers te bannen als ze alleen maar gea ocieerd worden met directe overtreders. Een guild leader liet weten dat hij voortaan eerst een bevestiging wil dat leden de terms of service hebben gelezen en geaccepteerd voordat ze in de gilde worden opgenomen. Dit om te voorkomen dat eventuele illegale acties van een lid niet leidt tot het bannen van andere guild members.

Blizzard houdt echter vol dat er heel voorzichtig wordt gekeken naar gevallen die in een ban kunnen resulteren. "Om er zeker van te zijn dat er niemand zonder goede reden wordt gebanned is het systeem ontzettend verfijnd en zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen genomen," aldus een woordvoerder van Blizzard.

Neemt Blizzard het bannen iets te serieus?


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou