'Blizzard ontslaat zo'n 190 werknemers in onder andere evenementenafdeling'

'Blizzard ontslaat zo'n 190 werknemers in onder andere evenementenafdeling'

Volgens href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-16/blizzard-fires-50-people-amid-shift-away-from-live-events?srnd=technology-vp" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Bloomberg </a>heeft Blizzard zo'n 190 werknemers ontslagen die onder andere werkzaam waren op esportsafdelingen.

Zo'n 50 werknemers werden ontslagen op afdelingen rondom e-sports en andere evenementen, kondigde het bedrijf aan.

Ook bij andere afdelingen is echter mogelijk gekort op het aantal werknemers, zoals bij Candy Crush-maker King.com. De ontslagen zouden te maken hebben met het gebrek aan fysieke evenementen wegens de coronapandemie.

"Spelers kiezen er steeds meer voor om digitaal met games en ons e-sportsteam verbonden te blijven, vergelijkbaar met hoe traditionele sporten, entertainment en communicatie-industrieën zich moeten aanpassen aan het effect van de pandemie op live-evenementen" , zegt een woordvoerder van Blizzard.

Naast een ontslagvergoeding van zo'n drie maanden en gezondheidszorg voor een jaar ontvangen ontslagen werknemers ook een Battle.net-tegoedbon van 200 dollar.

Recent gaf Blizzard nog aan een positief vooruitzicht te hebben en in 2021 3000 werknemers aan te nemen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Naast een ontslagvergoeding van zo'n drie maanden en gezondheidszorg voor een jaar". Blijft toch bijzonder hoe gezondheidszorg daar geen gewoon goed is. "Ontvangen ontslagen werknemers ook een Battle.net-tegoedbon van 200 dollar." Om uit te geven nu ze thuis zitten lol..

0
test

Dat vind ik persoonlijk nog het kutste aan corona, lege voetbal stadions en online Overwatch League. Gelukkig zijn er ergere dingen maar het is gewoon niet het zelfde als met publiek erbij.

0

Aanbevolen voor jou