Blizzard legt Pandaria-merknaam vast | Gamer.nl

Blizzard legt Pandaria-merknaam vast | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het gerucht gaat dat Mists of Pandaria de naam is van de volgende uitbreiding voor World of Warcraft. Blizzard gaf eerder al aan de tijd tu en het verschijnen van uitbreidingen voor de game te willen verkorten. In een uitgelekt releaseschema van de ontwikkelaar, stond een vierde uitbreiding gepland voor het tweede kwartaal van 2012.

De Pandaren, een ras gebaseerd op de pandabeer, was een manier van Blizzard om spelers van WarCraft III op 1 april 2002 in de maling te nemen. Hun reactie op het nieuwe ras was echter dusdanig positief dat de ontwikkelaar besloot het ras daadwerkelijk in die game te stoppen. Ook voor World of Warcraft werden de Pandaren weer ingezet als 1 aprilgrap, via de Pandaren Expre , zogenaamd een manier om vanuit de game Chinees eten te bestellen.

China

Het gerucht ging al eerder dat de Pandaren hun opwachting zouden maken als speelbaar ras in The Burning Crusade, de eerste uitbreiding voor World of Warcraft, maar dat China hiertegen bezwaar aantekende. In het land zou het weergeven van geweld tegen panda's niet zijn toegestaan. Er is echter geen wet die deze bewering ondersteunt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou