Blizzard klaagt hackers StarCraft II aan | Gamer.nl

Blizzard klaagt hackers StarCraft II aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Slechts dagen na de release van StarCraft II hadden de verdachten al een verscheidenheid aan hacks ontwikkeld, hier reclame voor gemaakt en deze verkocht aan StarCraft II-spelers. De hacks zijn ontworpen om de online ervaring van StarCraft II aan te pa en (en feitelijk kapot te maken)”, zo luidt de aanklacht.

“Wanneer gebruikers van de hack het programma downloaden, installeren en aanzetten, dan kopiëren zij meer StarCraft II-content naar hun werkgeheugen dan is toegestaan met de beperkte rechten die hierop gelden, zoals staat vastgelegd in de end-user license agreement en de terms of use.”

Blizzard wil met de rechtszaak een schadevergoeding afdwingen, evenals beslag laten leggen op de winsten die zijn voortgevloeid uit het verkopen van de hackprogramma’s. Dit omdat het verkopen van hacks “de waarde van StarCraft II voor legitieme spelers schade toebrengt.”


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou