Blizzard: 'Consoles moeten één communityplatform aanbieden' | Gamer.nl

Blizzard: 'Consoles moeten één communityplatform aanbieden' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Pearce en Newell zijn van mening dat de scheiding tu en de online netwerken van Sony, Microsoft en Nintendo verdere groei van online gaming belemmert. "Het realiseren van één online community voor zowel PlayStation 3-, Xbox 360- als Wii-spelers zal een stap vooruit betekenen voor de industrie. Het wordt tijd dat de industrie zich gaat richten op het verbeteren van het internet, in plaats van consumenten van het internet af te houden." 

Idealiter kunnen mensen met verschillende spelcomputers online tegen elkaar spelen, zegt Pearce. Voor sommige games kan het echter ook de beste keus zijn om alleen de community's te verenigen. "Als je een game-ervaring op PC hebt waarvan mensen ook op de consoles moeten genieten, dan moet je mi chien wat van de componenten van die ervaring aanpa en voor de verschillende platformen", legt hij uit. "Dus dan heb je mi chien niet gelijke kansen. Mi chien zijn sommige games het beste af met een gedeelde community in plaats van een gedeelde game-ervaring. Het hangt helemaal af van de game zelf."

Verleden

Cro -platform gaming is bij enkele games reeds mogelijk tu en een spelcomputer en een PC. Zo konden Xbox 360- en PC-gamers samen spelen met Shadowrun en is Portal 2 op PlayStation 3 en PC samen te spelen. Gebeurteni en in de aankomende PS3-shooter Dust 514 zullen invloed hebben op de wereld van Eve Online.

In Final Fantasy XI kunnen PC-, PlayStation 2- en Xbox 360-gamers samen spelen. Dat spelers met verschillende spelcomputers samen kunnen spelen, is echter een zeldzaam verschijnsel. Ontwikkelaar Jagex wilde voor ma ively multiplayer online-game Runescape één online wereld maken, waarin spelers op Xbox 360, Wii en PS3 samen terecht zouden kunnen. De drie partijen wilden echter niet aan dit project meewerken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou